Треньорът на Рома Жозе Моуриньо засипа с похвали своите играчи, въпреки загубата с 0:1 от Ювентус. Португалецът заяви, че независимо от поражението, е много доволен от своите футболисти и е видял страхотен отбор.

"Единствено мога да кажа, че видях една невероятна Рома днес. Това казах и на играчите в съблекалнята. Разбира се, говорим за загуба и нула точки. Видях кураж, увереност, вяра, организация, въпреки всички трудности. Поражението винаги си е поражение, но от гледна точка на нашия проект, този мач е много важен за растежа на нашия отбор. Може да не сте съгласни с мен, но мисля, че отборът, който заслужаваше да спечели бяхме ние. Но това е футбола", заяви Моуриньо, който отказа да коментира рефера Даниеле Орсато.

"Да дадеш само три минути продължение ми се струва умишлено. Инцидентът с дузпата, не искам да го коментирам. Все още не съм гледал повторенията. Искам да игнорирам този момент и да се концентрирам върху представянето на моя отбор. Надявам се всичко, което чух от щаба на Ювентус, да го кажат и пред камерите", добави Специалния.

 

Накрая той коментира и разговора между Ейбрахам и Верету преди изпълнението на дузпата. Англичанинът настояваше той да изпълни, но все пак дузпата бе бита от французина, който обаче пропусна от бялата точка.

"Ейбрахам е уверен и беше много нахъсан, но ние си имаме йерархия при дузпите. Тами е трети избор след Верету и Пелегрини. Ако Жордан сам бе преценил да се откаже, щях да го приема. Укротихме играчи като Куадрадо и Киеза. Играхме срещу отбор, който се защитава толкова феноменално, с двама професори като Киелини и Бонучи. Въпреки това смятам, че направихме достатъчно, за да вземем победа или поне равенство. Поздравявам моите футболисти", завърши португалският наставник.