Италианският арбитър Даниеле Орсато стана главно действащо лице на снощното дерби между Ювентус и Рома, спечелено от „Старата госпожа“ с 1:0. Той отсъди дузпа в полза на гостите, но секунди по-късно Тами Ейбрахам отбеляза гол, а пред самият удар на англичанина, при падането си Мхитарян подаде с ръка. Реферът не зачете гола, тъй като той е дошъл след неговия сигнал. Оказа се обаче, че Орсато не е спазил точните указания във въпросната заплетена ситуация.

 

Откакто в Серия "А" започнаха да използват системата VAR, съдиите имат инструкции да не бързат с надуването на свирката, а да изчакват ситуациите да се развият докрай. Ако Орсато бе спазил това указание, голът на Тами Ейбрахам можеше да бъде зачетен. В случая обаче реферът реши директно да отсъди дузпа, а да не пусне авантаж, заради което вече нямаше как да признае попадението, което дойде части от секундата след това.

От Рома обаче се чувстват ощетени в тази ситуация, следствие факта, че Жордан Верету не успя да отбележи от бялата точка и в крайна сметка "вълците" си тръгнаха победени от Торино.