Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че от Рома са заслужавали равенството, но победата е крачка напред, особено щом е без допуснат гол. Италианският наставник сподели и че е много доволен от поредната победа с 1:0 на "бианконерите".

"Изиграхме добър мач срещу физически и технически силен отбор. Все още трябва да растем. Имаме много да учим относно това, какво да правим с топката около наказателното. Когато започнем да играем с топката, ние често „заспиваме“ и я владеем много мудно, а при другия вариант се изнервяме и прибързваме с решенията. Трябва баланс в това отношение. Нека сега мислим за Шампионската лига. Днес Шчесни доказа колко е стойностен. Той допусна грешки, но вече се вижда постоянство в представянето му“, заяви Макс Алегри.

 


„Сега ще трябва затвърдим доброто си представяне в Шампионска лига и след петък ще се подготвяме за Интер. Тази вечер липсваха Мората, Дибала, Матайс де Лихт и Рабио. Но когато всички играят с такъв дух като днес, е по-трудно да допуснем гол. Спечелихме срещу няколко отбора и отвърнахме на техните силни страни. Качествата на Кийн, Де Шильо, Артур и Бернардески са очевидни. Те трябва да бъдат спокойни. С правилното отношение всички могат да ни помогнат. Познавам Де Шильо от Милан, половината му кариера мина там. Имаме Ругани и Лука Пелегрини. Имах сериозни колебания кой да избера – Лука или Де Шильо“, завърши специалистът от Ливорно.