Американският бизнесмен Стивън Рос, който притежава Маями Долфинс в НФЛ, има апетити да закупи Милан. Това обаче ще се случи само ако настоящият собственик Йонхон Ли се провали с погасяването на своите дългове.

Шеф на Милан: Санкциите от УЕФА са неизбежни

При закупуването на „росонерите” китаецът изтегли заем от 180 милиона евро от хедж фонда „Елиът Мениджмънт”, иначе нямаше как да завърши сделката. Самият клуб пък дължи на финансовата организация още 128 милиона евро.

Берлускони: Ще откупя обратно Милан, ако...

Дълговете трябва да бъдат изчистени до октомври този година, а в момента Милан се мъчи да рефинансира, като вземе заем с по-дълъг срок за погасяване и по-ниска лихва. Дотук италианският гранд удря на камък в опитите си, а от УЕФА им отказаха компромисно споразумение, чрез което санкциите във връзка нарушенията с Финансовия феърплей (заради мащабната селекция през лятото на 2017-а – б.р.) щяха да бъдат по-леки. Реално съществува възможността Милан да бъде изваден от Лига Европа за следващия сезон, макар да си заслужи класиране в турнира по спортен път.

Според „Милано Финанца” от основния кредитор „Елиът Мениджмънт” имат готов план при провал на Йонхон Ли със задълженията. Американският хедж фонд ще организира търг и тук се намесва Стивън Рос. Той ще се включи със свой консорциум при наддаването и почти сигурно ще спечели с оферта от порядъка на 400-500 милиона евро (с други думи - два пъти по-ниска сума в сравнение с тази, която Ли плати на Берлускони). Рос изглежда много надежден кандидат, тъй като се радва на подкрепата на банковия гигант „Голдман Сакс”.

Милан заплашен да остане извън евротурнирите

Стивън Рос притежава 95 процента от Маями Долфинс, а състоянието му се оценява на 12 милиарда щатски долара.