Милан ще се опита да направи трансферен удар през това лято. Според „Sportmediaset”, “росонерите“ обмислят да отправят официална оферта за звездата на Фиорентина Федерико Киеза.

Но със сигурност привличането на нападателя ще бъде много трудна задача, тъй като „ла виола“ иска за правата му 70 милиона евро. Именно това спря интересът на редица клубове от Италия и Европа към италианския национал. По-рано през тази година Киеза бе свързван с преминаване в Интер, Ювентус и Манчестър Юнайтед, но тези клубове вече се насочиха към други цели.

През миналата седмица бе съобщено, че нападателят е отхвърлил последното предложение за удължаване на договора си с Фиорентина от президента Роко Комисо.

Милан усили амбициите си да привлече звездата на „ла виола“ и разчита на отличните взаимоотношения между него и треньора на „росонерите“ Стефано Пиоли, които работиха заедно преди години на „Артемио Франки“.

През това лято Милан изгражда добър състав, след като е въпрос на време да подпишат с талантливите Сандро Тонали от Бреша и Брахим Диаз от Реал Мадрид.