Европейската футболна централа УЕФА е отхвърлила предложения  от новите китайски собственици на Милан финансов план. Това в един глас твърдят авторитетните издания „Гадзета дело спорт” и „Кориере дело спорт”.

Лошо, лошо: УЕФА пак къса финансовия план на Милан

Заради смяната на собствеността през април тази година „росонерите” трябваше да представят план, с който да докажат финансовата стабилност на клуба през следващите няколко години. Подобна стъпка е задължителна, за да се убеди УЕФА в сериозните намерения на новите босове. В противен случай централата има пълно право да наложи санкции.

Макар че официалната присъда ще бъде обявена в петък, двете издания от Апенините са научили от свои източници, че планът ще бъде отхвърлен. Това означава, че Милан ще бъде наказан с глоби и ограничения в трансферната активност, а ако случаят е по-екстремен, би могло да се стигне и до забрана за участие в европейските клубни турнири.

От китайци Милан без време може да "кацне" на араби

Миналия месец президентът на УЕФА Александър Чеферин публичн призна, че е разтревожен от финансовия план, който Милан е представил. Това само увеличава напрежението върху клубния бос Йонхон Ли на фона на слуховете, че милиардерът от Саудитска Арабия Фауаз Алхокаир иска да купи италианския гранд.