Палермо на българския халф Ивайло Чочев от няколко часа е с нов собственик, след като досегашният бос Мауризио Дзампарини прехвърли акциите си на лондонски консорциум. Това се случи на символичната цена от 10 евро, като новите акционери се задължават да покрият дълговете на сицилианците, които са в размер на 22.8 млн. евро. 

Оказа се обаче, че Дзампарини е търсил трескаво на кого да прехвърли собствеността, защото може да започне разследване на счетоводните практики в клуба и той да бъде изправен пред съда. Бизнесменът е вършил машинации, за да бъде спазен фиктивно законът за финансовия феърплей в италианския футбол. 

Палермо бил изключително задлъжнял към Дзампарини, което застрашавало професионалния му лиценз. За да избегне това, той създал офшорка - "Мепал", която купила търговската марка на клуба на стойността на всичките му дългове към големия бос. 

Впоследствие тази офшорка продала емблемата и на символична цена обратно на Палермо. Така изведнъж клубът се оказал без дългове и отново с емблемата си. Такива машинации са забранени от италианското спортно законодателство и Дзампарини може да пострада от това. Той обаче категорично отрича да е вършил нередности.