Позакъсалият италиански Палермо ще бъде официално продаден в близките няколко дни, предават лично сайта на „розанерите". Клубът, чийто екип носи българина Ивайло Чочев, му остават няколко формалности покрай обявяването на сделката, като настоящият собственик – Маурицио Дзампарини, ще се оттегли.

Сицилианският тим се продава от повече от година насам, след като в клубът бе продаден именно от Дзампарини на Пол Бакалини. Италианецът с американски корени дойде с големи амбици на „Ренцо Барбера” през 2017-а година, искайки да върне тима в Серия А и да го утвърди в Шампионска лига, но след почти никакви инвестиции, реши да върне акциите на тима в ръцете на Дзампарини. Славният бос на „розанерите" обаче сдаде клуба на др. Джовани Джамарва, който контролираше операциите в тима от Сицилия.

„Специализиран екип, назначен от Палермо наскоро, завърши своя анализ и потвърди интереса към един от проявилите интерес инвеститори към клуба. По този начин той потвърждава придобиването на 100% от акциите на компанията”, пък пише изявление в уебсайта на отбора на Ивайло Чочев.

„Преговорите трябва да се считат за положително приключили. Все още са необходими няколко дни за финалния подпис, за да могат страните да изпълнят необходимите формалности”, завърша становището на сайта на Палермо.