Колоритният вече бивш собственик на втородивизионния Палермо – Маурицио Дзампарини официално потвърди, че е продал клуба. Още по-любопитното е, че сделката е била сключена на символичната цена от 10 евро.

Сделка: Продадоха отбора на Ивайло Чочев

За новия собственик на „розанерите” се знае единствено, че е компания със седалище в Лондон. Преговорите приключиха през миналия месец, а сега всичко вече оформено документално.

„Спортен клуб Палермо обявява, че вечерта на 30 ноември 2018 година предаването на 100 процента от акциите на футболния клуб бяха прехвърлени в присъствието на нотариус. През следващата седмица е планирана среща с представителите на компанията от Лондон, новите собственици, които ще посетят отбора и града”, обявиха от клуба.

В същото време Дзампарини си взе сбогом с клуба, който закупи през 2002 година. „Мислейки единствено за бъдещето на клуба и феновете на Палермо, подписах своето оттегляне като собственик с буца, заседнала в гърлото”, сподели босът. „Целта беше да намеря някого, който може да продължи моята работа от финансова гледна точка, който да гони по-важни цели, каквито са възможни единствено чрез инвестиции, каквито вече не бях в състояние да правя.”

„Освен Палермо, който беше продаден на символичната цена от 10 евро, продадохме също така „Мепал”, собственикът на бранда, с обещание да се покрие оставащият заем на Палермо от 22,8 милиона евро, а това ще гарантира финансовото бъдеще на клуба. Новите собственици от Лондон ще задвижат– с помощта на индустриални партньори – нужните действия за изграждането на стадиона и тренировъчната база. Още преди време влязох в контакт с кмета на града, който обеща с много ентусиазъм да осигури максимално съдействие за възможно най-бързото приключване на проекта”, допълни Дзампарини.