Новият селекционер на Италия Роберто Манчини даде емоционално първо интервю на новия си пост. Той беше обявен официално за новия наставник на "скуадра адзура" и беше представен пред медиите. 

Специалистът беше доста развълнуван от това предизвикателство и след като преодоля емоциите, разкри и какви са целите му. А те определено са много високи, както съответства на един от най-великите национални отбори в света. 

"Дълги години съм играл в националния отбор, тренирали са ме великани като Енцо Беардзот, Ацелио Вичини и Ариго Саки. Може и да не уцелих най-щастливия период като играч, защото не спечелихме голямо първенство, но натрупах ценен опит."

"Затова сега искам да съм добър селекционер на Италия. Искам да върна родината си на мястото, което ѝ се полага - на върха на европейския и световния футбол. Надявам се да успея. Първата цел е това да се случи още в турнира за Лигата на нациите. С усърдна работа всичко се постига", заяви Манчини и продължи. 

"Най-голямото предизвикателство за един италиански треньор е да води националния отбор. Има хора, които предпочитат да са всеки ден до отбора и затова работят в клубове. Но аз мисля, че дойде точният момент да застана начело на Италия."

"Това е радост за цялото ми семейство, особено за майка ми и баща ми, които сега са много горди. Беше много тежко да не се класираме на Световното, но можем да променим тази тенденция занапред", заяви Манчини и обяви част от плановете си като национален селекционер. 

"Бих ли върнал Балотели в състава? Разбира се, че има място, ще му повиквателна, защото всички искаме да виждаме този Марио, който беше на Европейското през 2012 г. Ще се обадя ли на Буфон? Задължително, но оставете ми малко време, едва днес ми се обадиха и подписах", сподели Манчини с усмивка на уста.