Роберто Манчини е знаел още преди три месеца, че ще напусне Зенит Санкт Петербург, но въпреки това не потвърждава информациите, че преговаря да стане селекционер на Италия.

Бившият треньор на Интер и Манчестър Сити се раздели със Зенит с разгром 6:0 над СКА Хабаровск. Преди двубоя официално бе обявено, че двете страни се разделят по взаимно съгласие.

"Искам да подчертая отново, че това бе изцяло мое желание", сподели Манчини относно напускането. "Мислех го от дълго време. Решението бе взето най-вече заради семейни причини. Решението не бе лесно. Играчите не го знаеха преди три месеца."

"Може би започнаха да се досещат в последните 10 дни, когато медиите започнаха да говорят за моето напускане. Но от мен го чуха тази сутрин."

Манчини отказа да потвърди, че е близо до поста начело на Италия, но пък заяви, че сега е в позиция "да започне преговори" с федерацията. "В момента няма абсолютно никакви споразумения с италианския отбор. Би било нередно да преговарям преди договорът ми да е приключил, което бе обявено днес. Би било против правилата. Не мога да потвърдя, че ще стана селекционер на Италия."

"В много интервюта съм казвал, че имам интерес. Сега мога да преговарям с италианския отбор."