Лацио постигна изключително ценна победа в битката за Топ 4. „Орлите“ надвиха с 1:0 като гост Удинезе в двубой от 36-ия кръг на италианската Серия А. В герой за римляните се превърна Чиро Имобиле, който вкара единственият гол в срещата. Лацио се изкачи до третото място във временното класиране с 68 точки. Удинезе пък остава на 12-а позиция с 46 пункта.

Мачът на „Дачия Арена“ започна по-добре за гостите, като в 20-ата минута Имобиле засече центриране от фланга и стреля с глава, но Силвестри внимаваше и отрази.

В началото на втората част опитният страж на „зебрите“ отново се намеси, като и този път спасяването му бе при опит за гол на Имобиле.

След час игра Адам Масина фаулира Имобиле в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, която именно потърпевшият собственоръчно реализира в 61-вата минута.

Четири по-късно „бианкочелестите“ можеха да удвоят, но удар на Алиесио Романьоли след ъглов удар разтресе левия страничен стълб.

Натискът на гостите продължи, а с нов пропуск се отчете Чиро Имобиле.

В 85-ата минута феновете на домакините се зарадваха, след като Илия Несторовски вкара гол, но той не бе зачетен заради засада.