Наставникът на Интер Лучано Спалети е имал среща с шефовете на Интер, на която много ясно му е било обяснено какво се очаква от него до края на сезона, ако иска да запази поста си. Според уважавания ежедневник „Гадзета дело спорт” италианецът трябва да спечели трофей през този сезон или ще се прости с поста си.

Срещата на борда на директорите с  треньора се е състояла късно снощи, като беше продиктувана от неочакваното 0:1 срещу Торино, което сериозно застрашава позицията на Интер в топ 4 на Серия А. Интер се намира на 3-о място с 40 точки, на цели 19 от лидера Ювентус, което значи, че скудетото отпада като опция за увеличаване броя на трофеите в клубната витрина. Милан (35 точки), Рома (34) и Сампдория (33) съвсем не са извън битката за топ 4, а до края на шампионата има цели 17 кръга.

Така Купата на Италия си остава единствената реалистична опция. „Нерадзурите” на 31-и януари играят своя четвъртфинал срещу Лацио, а дори и да отстранят „лациалите”, останалите възможни опоненти хич не са за подценяване – Ювентус, Наполи, Милан, Фиорентина и Аталанта.

Президентът Стивън Жан е бил пределно ясен в думите си към треньора, че очаква Интер да завърши сезона с трофей. Това прави победата над Лацио задължителна.

Вчера се появиха информации, че Интер вече е стартирал преговори с безработния в момента Антонио Конте. Тъй като специалистът бе уволнен от Челси, но все още има действащ договор с лондончани, той би могъл да бъде привлечен най-рано през лятото. Това в никакъв случай не може да носи успокоение на Спалети, защото „нерадзурите” разполагат и с вариант като Жозе Моуриньо, който би могъл моментално да поеме руля, стига предложените му условия да го задоволяват.

Договорът на Спалети с Интер донякъде изненадващо беше удължен до 2021 година непосредствено преди началото на сезона. Разбира се, това не гарантира неговото бъдеще на „Джузепе Меаца”.