Треньорът на Интер Лучано Спалети имаше да отговаря на доста неудобни въпроси след неочакваната загуба на своя тим с 0:1 от Торино в неделя и по-специално около звездата на тима Иван Перишич. Италианският тактик в прав текст заяви, че ако хърватският национал – който упорито е спряган за продажба – няма желание да играе за „нерадзурите”, то не е никакъв проблем да се озове извън отбора.

Победният гол с глава на Армандо Ицо реши мача в Торино, а това значи, че от началото на 2019-а Интер е спечелил само 1 точка и е вкарал 0 гола в двете си шампионатни срещи. Като цяло резултатът остана в сянката на това, че 29-годишният Перишич не попадна сред титулярите, а преди срещата изпълнителният директор Джузепе Марота потвърди, че играчът е подал молба за трансфер.

„Нещата са много простички: играчите могат да казват каквото решат, но те са работници, имат подписани договори и за да си тръгнат, трябва да има клуб, който е готов да плати за тях”, заяви Спалети.

„Няма как да си тръгнеш без пари само защото някой друг иска да ти плаща заплатата. Както Марота каза – ако Перишич не иска да играе, то тогава е ясно, че ще бъде оставен извън отбора. За мен това не е проблем. Играч, който не може да допринесе за отбора, остава извън него.”

Отсъствието на хърватския футболист наложи на Интер да ползва нетипична тактическа схема 3-5-2. „Промених обичайния подход спрямо крилата с двама нападатели, защото не разполагах с достатъчно флангови играчи. Перишич е неразположен, в края на мача рискувахме здравето на Матео Политано, който не се чувстваше добре, докато Балде Кейте е контузен. Предприехме друг избор, базиран на физическото състояние и с идеята да не губим индивидуалните дуели, а също така и да създаваме положения за нападателите. В някои ситуации сбъркахме, а когато Торино поведе, за нас стана още по-трудно”, допълни Спалети.