Ултрасите на Милан обявиха война срещу агента на Джиджо

Радикалните фенове на Милан публикува изявление по повод нестихващите спекулации около бъдещото на вратаря Джанлуиджи Донарума. Ултрасите нападнаха недвусмислено агента на футболиста – Мино Райола, когото считат за главни виновник около протакването на процеса по преподписване.

Настоящото споразумение на талантливия страж изтича в края на юни 2018 година, а цялата сага се точи вече месеци наред. Райола оправдаваше действията си с голямото забавяне по сделката за продажбата на клуба. Новите босове вече са във владение, а липсата на развръзка по болната за „росонерите” тема разгневи привържениците.

Агентът на Донарума: Той не е роб на Милан

„Пшем тези редове въпреки себе си, защото смятаме, че ситуацията около „Донарума-гейт” вече е налудничава”, се казва в изявлението. „Говорим си за един феномен, който обаче много млад е попаднал в ръцете на безскрупулен агент. Сега това момче се намира в ситуация, която прави феновете на Милан и клуба повече от нервни.”

Юнайтед хвърля 75 милиона за Джиджо

„Невероятно е как сам човек може да причини всичко това, като оставя клуб като Милан на изчакване и като кара едно 18-годишно момче да извърви пътя от целуването на емблемата всяка неделя до превръщането му в тема за дискусии. Волята на играча трябва да има тежест, тази на клуба – също. Не е възможно определени лица да нямат грам скрупули и да позволяват определено поведение, щом главната цел на този наемник е да постигне споразумение и да вкара в него клаузи за лична изгода. Това се случи с Пол Погба и Ювентус, така че той се облажи с доста пари от продажбата.”

Милан чака отговор от Донарума до 14 юни

„В чужбина има отбори, които са затворили вратите си за определени агенти, а за съжаление Милан е решил да отвори своите пред дадени хора. Днес с горест виждаме резултата от подобна договорка. Надяваме се новите собственици най-накрая да ни освободят от тези особи по виртуозен начин, без да се поддават на изнудването. Силно се надяваме и на намеса от Италианската футболна федерация, която трябва да намали властта в ръцете на агентите.”

Мино Райола: Опитват се да създадат война между мен и Милан

„От Джиджо искаме още веднъж да докаже своя характер и любовта си към Милан, но с конкретни действия. Нашата любов не се печели само с целувки, трябват и страхотни жестове”, гласи още обръщението.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Джанлуиджи Донарума Милан Мино Райола

Италия