Полузащитникът на Наполи Фабиан Руис се наслаждава на чудесен период в Неапол след трансфера му от Реал Бетис последното лято. Фабиан сподели, че свиква с италианската култура, признавайки, че не обича да яде пица.

Халфът направи трансфер за 30 милиона от Бетис.

„Да играеш в Неапол е невероятно. Раул Албиол и Хосе Кайехон ми помагат много. Те бяха първите, с които говорих, когато пристигнах тук. Бяха ми като преводачи в самото начало и станахме приятели. Уча интензивно италиански, тъй като ми трябва за голямото семейство на Наполи”, сподели Фабиан Руис пред местно радио.

„Анчелоти? Да работиш с такъв треньор е фантастично. Знаех го още преди да подпиша с отбора, а той е и печелил всичко възможно. Триумф в първенството ще е трудно, но ще направим всичко възможно да станем шампиони. Искаме да вземем и Лига Европа”, продължи Фабиан.

„Треньорът е убеден, че Наполи ще спечели нещо голямо скоро. Имаме много добър отбор, а работата ни ще се отблагодари. Сигурен съм. Чувствам се най-добре в центъра на полузащитата. Харесва ми и да играя отляво. Влюбих се във футбола заради Шави Ернандес. Той бе големият човек в Барселона и Испания толкова много години. Искам да бъда като него. Денят ми преминава в тренировки, обяд с отбора и след това почивка вкъщи. Когато излизам вечер, го правя с Дрийс Мертенс. Той ме развежда в Неапол. Чудесен човек и футболист. Не говоря още добре местния диалект, но знам думата „fra”. (бел.ред: брат на неаполитански). За мен fra е именно Мертенс, който ме кара да ям пица. Не я харесвам”, завърши Фабиан Руис.