Наполи потвърди за предстоящия трансфер на своя полузащитник Марко Рог в Севиля. Хърватинът ще премине в испанския тим под наем до края на сезона.

Спортният директор на неаполитанци Кристиано Джунтоли разкри в интервю пред „А Бе Се”, че андалусийци са били най-подходящата опция пред 23-годишния хърватин. Той обаче подчерта много ясно, че в споразумението няма да фигурира опция за откупуване.

„Да, в момента преговаряме със Севиля”, заяви Джунтоли. „Вече сме дали одобрението си за трансфер под наем. Чувстваме, че това може да бъде една добра опция за Марко. Самият той ни каза, че иска да играе в Севиля, но не можем просто да се откажем от него.”

„Той ще прекара следващите няколко месеца в Севиля, но после ще се върне при нас. Не искахме да включваме опция за откупуване, като казахме това и на играча, и на Севиля.”

„Марко пристигна в Наполи през лятото на 2016 година и сме убедени, че ще направи своя пробив при нас. Той е играч, към който питаем огромно доверие, затова не желаем да се разделяме. Няма да пускаме никого даром”, допълни Джунтоли.