Треньорът Дженаро Гатузо е готов да напусне Милан дори и да успее да класира отбора за Шампионската лига. Новината е на авторитетното издание „Гадзета дело спорт”.

Тя идва в навечерието на днешното дерби (от 19 часа) между „росонерите” и Ювентус от 31-ия кръг на Серия А, което може да има ключово значение за това дали грандът от Милано ще постигне заветната си цел. Към момента Милан заема 4-ото място с 52 точки, като води само с една пред петия Аталанта. Юве води в класирането с внушителните 81 точки и ако днес победи, а вторият Наполи (63) загуби в неделя срещу Дженоа, то ще стане шампион 7 кръга преди края.

На Апенините не очакват негативен резултат срещу торинци да има пряко отражение върху съдбата на Гатузо, тъй като така или иначе Милан влиза в дуела като аутсайдер. „Гадзета” обаче твърди, че специалистът сериозно се замисля дали да не си тръгне от клуба на своето сърце въпреки оставащите 2 години по контракта.

Причината е прозаична – 41-годишният специалист е уморен от непрекъснатите слухове, че ще бъде уволнен, ако не постигне класиране в топ 4. Напоследък се прокрадват и твърдение, че дори това може да не е достатъчно, за да го остави начело.

Гатузо чувства, че има само привидна подкрепа от борда на директорите, а в последно време взаимоотношенията между него и спортният директор Леонардо са станали много напрегнати. Италианецът не е очарован от факта колко малко шефът го защитава в публичното пространство.

„Гадзета” твърди, че Гатузо е решен на крайна стъпка напук на факта, че няма нито една друга оферта пред себе си. Той е готов да си тръгне, за да остане верен на принципите си, а също така и за да не се превърне в изкупителна жертва.