Треньорът на Милан Дженаро Гатузо твърдо заяви, че неговото бъдеще е обвързано с клуба на неговото сърце. Той напомни на фенове и критици, че все още има 2 години по своя договор.

Серия от две загуби и равенство отново постави на дневен ред темата със съдбата на бившия полузащитник. Самият той след 2:3 от Интер в градското дерби обеща, че след 2 месеца време ще каже „какво мисли наистина” относно бъдещите си планове.

Сега за „росонерите” предстои не по-малко отговорен мач в Серия А – срещу лидера и хегемон през последните 7 години Ювентус. В навечерието на среща от такъв магнитуд грандът от Милано беше ударен от сериозна доза лоши новини, като вратарят Джанлуиджи Донарума и халфът Лукас Пакета получиха контузии.

„От дербито насам изпитваме трудности. Трябва да разберем защо”, заяви Гатузо. „Слушах доста неща за отношенията ми с Леонардо (спортния директор в Милан – б.р.) и Паоло Малдини (директора по стратегическо развитие – б.р.), но няма абсолютно нищо нередно.”

„Разговорите, които проведохме, бяха нормалните, които текат между треньори и директори. Затлачването е на терена, където спряхме да блестим. Останалото са само приказки.”

„Мачът срещу Юве ни пасва идеално като ръкавица. Позитивният резултат несъмнено ще ни повдигне морала. Историята сочи, че се справяме по-добре, когато страдаме, но нашите проблеми трябва бързо да намерят разрешение. Голове като този на Удинезе никога не биха били възможни преди месец.”

„Все още имам 2 години по договора си, моето бъдеще е Милан”, допълни Гатузо.