Директорът в Милан Леонардо заяви, че до този момент мисълта за уволнение на наставника Дженаро Гатузо изобщо не му е минавала през главата. Твърдението му идва като отговор на думите, които самият треньор употреби на последния си брифинг.

Легендарният бивш полузащитник заяви, че след 2 месеца ще може да каже „какво наистина мисли” по отношение на бъдещето си. Тази фраза привлече вниманието на медиите, тъй като по принцип Гатузо има контракт за още 2 години.

Снощи Леонардо говори след загубата с 0:1 от Сампдория, която дойде веднага след 2:3 от Интер в градското дерби. „Трябва да бъдем зрели и да се справим с настоящата ситуация, да я преодолеем и да постигнем целта си за класиране в Шампионската лига”, каза бразилецът.

„Рома и Лацио също са в борбата, но сега ние сме четвърти и трябва да се задържим там.”

„Гатузо има договор с Милан, това никога не се е дебатирало. Винаги сме били много ясни. Неговото бъдеще не е приоритет и бях искрено изненадан, че репортерите го питаха за това. Той е тук отпреди да се появя, но никога не сме обсъждали идеята да го сменим.”

„Ако един ден спечелим с Гатузо, това би било чудесно, защото той написа история с Милан като футболист. Като казвам това обаче, трябва да се отчете, че 2 месеца си е цяла вечност във футбола”, многозначително каза Леонардо.