Наставникът на Милан Дженаро Гатузо хвърли малко повече светлина около отсъствието на Никола Калинич от групата за двубоя срещу Киево, който приключи с трудна победа 3:2 за „росонерите”. Италианецът потвърди предположенията на медиите, че решението е било негово и продикутвано от факта, че хърватският голаджия не полага старание в тренировките.

Милан зачеркна Никола Калинич

40-годишният специалист не се поколеба да действа твърдо спрямо Калинич, въпреки че Милан разполага с най-малко опции именно за поста на централния нападател. Италианецът беше категоричен, че няма да толерира футболисти, които не се влагат на 100 процента.

„Утре е нов ден и във футбола не можеш да си позволиш огорчение”, коментира Гатузо. „Разполагам с 25 играча и правилата са еднакви за всички.”

Милан продължа да лети, макар да се измъчи много с Киево

„По време на двата часа тренировка те трябва да дадат всичко от себе си. Искам да виждам професионализъм и отдаденост на терена. Който не тренира добре, си остава вкъщи. Във всеки мач играем за нещо важно, за нас всички двубои са фундаментални.”

„Подобрихме се доста през последните месеци. Знаем, че някои от играчите ни не са възстановени на 100 процента. Наясно сме, че трябва да страдаме на терена. Днес бяхме малко бавни на моменти, допуснахме много грешки в градежа на атаките. В момента нямаме право на грешни стъпки. Ако искаме да се преборим за място в Шампионската лига, грешките няма да ни бъдат от полза”, коментира още Гатузо.