Кариерата на нападателя Никола Калинич в Милан изглежда приключи преждевременно. Според „Кориера дела сера” решението за това е на треньора Дженаро Гатузо, който изобщо не е убеден в отдадеността на футболиста.

Калинич аут от мача срещу Киево по "технически причини"

Показателно за съдбата на 30-годишния играч е, че той не бе включен в групата за неделния мач срещу Киево от Серия А. Той не е контузен, но дори няма да бъде на пейката за „росонерите”, които определено не разполагат с много опции на върха на атаката. Реално дотук доверие получават единствено неочакваното откритие Патрик Кутроне и португалецът Андре Силва.

Отсъствието на Калинич беше определено от клуба като „техническо решение”, но „Кориере дела сера” твърди, че това е само опит да се замаскира действителната ситуация. В личен разговор след последната тренировка Гатузо е уведомил Калинич, че ще почива в неделя. „Не виждам никаква отдаденост от теб, няма да те включа в отбора”, се твърди, че е казал треньорът.

Калинич беше сред резервите за Милан в реванша срещу Арсенал от Лига Европа в четвъртък, което предположи, че ще получи рядък шанс като титуляр.

С екипа на „росонерите” Калинич изигра 30 мача, в които вкара само 4 гола.