Милан страда много и почти беше отчаял феновете си, но стигна до важен успех в Серия А в преследването на място в зона Шампионска лига. След като през седмицата "росонерите" се простиха с тази възможност чрез спечелването на Лига Европа, сега просто бяха задължени да не изпускат шанса си чрез първенството в домакинството на Киево. 

И за малко да се случи точно това, макар да не го допуснаха и да победиха с 3:2. Домакините поведоха рано чрез Хакан Чалханоглу, но допуснаха шокиращ обрат само за секунди след попаденията на Мариуш Степински и Роберто Инглезе малко след 30 минути игра на терена. 

Но след почивката инфарктният успех беше изкован с попаденията на Патрик Кутроне в началото на втората част и на Андре Силва в края, за да могат "росонерите" да изтръгнат изстраданите три точки и да продължат да мечтаят за място в четворката. 

А мачът започна по великолепен начин за тях и не предвещаваше чак такава драматична развръзка. Още в 10-та минута, при първата по-опасна атака в мача, Франк Кеси проби отдясно и пусна успоредно на голлинията, но вратарят на гостите изби. Топката обаче стигна до непокрития във вратарското поле Хакан Чалханоглу и той откри с един от най-лесните си голове. 

Фабио Борини и Франк Кеси изпуснаха да удвоят аванса на тима си в следващите минути и тази аристократичност беше наказана от веронския тим. При това по шокиращ начин, защото Киево направи пълен обрат само за секунди. 

Първо в 33-та минута Мариуш Степински необезпокояван завърши една контра на тима си и препарира Джиджо Донарума. Още в следващата атака резултатът стана 2:1 в полза на гостите. 

Тогава Степински се превърна в асистент за голмайстора на отбора Роберто Инглезе и го намери около границата на наказателното поле, а неговият удар беше безпощаден и неспасяем - 2:1 за "летящите магарета" и "Сан Сиро" беше в шок. 

И любимците им не направиха нищо до почивката, с което да изкарат феновете си от това състояние. Така тя закономерно дойде с аванс за гостите от Верона, но след подновяването на играта явно Дженаро Гатузо беше променил отбора си. 

Милан започна много нахъсано и постоянно търсеше атаката. "Росонерите" успяха да изравнят сравнително бързо след началото на втората част. В 53-та минута Лукас Билия отправи страховит удар от границата на наказателното поле, който се отклони от гредата. При добавката обаче Патрик Кутроне опъна мрежата за 2:2. 

Последва натиск на "червено-черните". Сусо и Чалханоглу направиха страшни пропуски в тези минути. Испанецът в 68-та минута можеше да асистира за пълния обрат, но ударът на Андре Силва с глава мина над вратата. 

Мощният натиск на домакините до края на мача се увенча с гол в 82-та минута. Тогава след едно центриране от корнер се стигна до разбъркване пред вратаря, който отрази един удар, но при втория Андре Силва прониза мрежата и сътвори още един пълен обрат в мача, този път с цената на победата.

Все пак, за да е пълна драмата, Милан изпусна и дузпа в последните секунди, след като Франк Кеси не можа да преодолее вратаря на съперника, но това не се оказа фатално за победата на тима му. 

До края на мача повече попадения нямаше и Милан се поздрави с петата си поредна победа. С трите точки от нея момчетата на Гатузо вече имат 50 в актива си на шестата позиция, но са само на пет зад градския съперник Интер който е четвърти. Петият Лацио е с 53, но тепърва му предстои мачът от кръга. Киево е с 25 точки и е застрашен от изпадане. 

Резултати от ранните неделни мачове в Италия:

Сампдория - Интер 0:5

Милан - Киево 3:2

Беневенто - Каляри 1:2

Кротоне - Рома 0:2

Торино - Фиорентина 1:2

Верона - Аталанта 0:5