Наставникът на Милан Дженаро Гатузо избухна по адрес на играчите си преди мача с Болоня в неделя. Те изгубиха всякакви шансове за място в Шампионската лига, а са на път и да се простят с Лига Европа, което предизвика гнева на буйния специалист. 

Треньорът определи начина на игра на възпитаниците си като "идиотски", а заради слабото представяне напоследък, отмени и почивния ден на подчинените си. Самият той също се е лишил от ваканция заради напечения момент от сезона.

"Ударихме дъното. Спрях им почивните дни, отмених и моята почивка. Не може да играеш като идиот и после да искаш да ти се получават нещата. Трябва да поемем отговорността си за лошите резултати и затова няма как никой от нас да почива в такъв тежък момент."

"Аз също имах резервирана семейна почивка в Испания, но скъсах билетите и чакам всички на базата. Някои мрънкаха заради това мое решение, но дали ви изглеждам като човек, на му пука за мнението им?"

"Не съм разочарован от моментната ни форма, бесен съм! Не сме побеждавали вече 40 дни и ще е лицемерно от моя страна да дойда тук на пресконференция с малка усмивчица. Не мога да дойда тук и да си се шегувам тъничко с вас, просто не мога", заяви Гатузо.