Джан Пиеро Гасперини обясни какво трябва да се случи, за да може Аталанта да се счита за претендент за Скудетото, след като победи Наполи с 3:2. Наставникът благодари и на играчите си, че са му помогнали да осъществи идеите си.

Това беше пета поредна победа в Серия А за бергамаските, които спечелиха и при гостуването си на Ювентус миналата седмица. Милан вече води с 38 точки, Интер следва с 37, Наполи падна на трето място с 36, а Аталанта има 34 точки на четвъртата позиция.

„Юве и Наполи бяха два много различни мача“, каза треньорът пред Скай Спорт Италия.

„Това са два страхотни отбора, трябва да кажа, че като се има предвид начина, по който протече, тази вечер беше още по-вълнуваща. Ние губехме и след това обърнахме нещата“.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

„Нека вместо да говорим за титла, да помислим за Шампионската лига, тъй като предстои решаващ мач. Има дълъг път да се извърви в Серия А. Знам, че хората говорят за нас като претендент, но реалността е, че никога не сме били начело. Никога. Така че в деня, в който стигнем там, ще кажа, че можем да се борим за Скудетото“, заяви скромно италианският специалист.

„Интер беше на върха, Наполи беше на върха, Милан най-много седя на върха, а това което направихме ние, беше да сме втори няколко кръга миналия сезон. Така и не стигнахме до лидерската позиция. Как може един отбор да се бори за титлата, ако никога не е бил лидер?“, попита риторично Гасперини.