Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис окончателно е взел решение да разкара треньора Маурицио Сари. Според „Кориере дело спорт” филмовият продуцент затова вече има предварителна договорка с Карло Анчелоти.

В Италия: Карло Анчелоти подписа с Наполи

Отношенията между Де Лаурентис и Сари никога не са били идеални, но в последните месеци се влошиха още повече. До голяма степен причината за това бяха редовните критики на боса относно избора на тактика или титуляри. В крайна сметка Наполи действително загуби битката за титлата с Ювентус, но пък отбеляза най-силния си сезон в клубната история, спечелвайки 91 точки. С този резултат „везувиани” станаха първия тим в калчото, който минава границата т 90 и повече пункта, без да спечели титлата.

Бос и треньор на Наполи стигнаха дотам, че да общуват чрез медиите

Докато Сари се радва на изключително позитивен отзвук във всички италиански медии, Де Лаурентис има различни виждания. В договора на специалиста има освобождаваща клауза на стойност 8 милиона евро, която е валидна до края на месеца. Затова и босът му даде ултиматум за окончателен отговор остава или не, който Сари пресрочи.

Анчелоти търси подходящ дом в Неапол

Според „Кориере дело спорт” Де Лаурентис е споделил пред „близък приятел”, че вече не може да търпи поведението на своя подчинен. „Имам сключена сделка с Анчелоти и повече няма да чакам Сари. Вече чаках достатъчно дълго време”, цитиран е президентът на Наполи от изданието.