Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис напомни на треньора Маурицио Сари, че времето му да вземе решение дали остава или не изтече.  Същото време наставникът пожела още няколко дни.

През сезон 2017/2018 неаполитанци поставиха клубен рекорд с 91 точки и станаха първият тим в историята на Серия А, който печели 90 и повече пункта, без да вземе скудетото в съответната кампания.

Сари: Ако Наполи не може да задържи играчите си...

„Ние заслужавахме титлата и спечелихме „истинската” титла. Може би догодина ще ни дадат и фалшивата”, пошегува се Де Лаурентис пред радио „Кис Кис Наполи”.

„Един цикъл от 3 години всъщност е доста дълъг и хората си представят, че нещо трябва да се промени – дали играчите, дали игровата схема или нещо друго…”

Анчелоти вече търси подходящ дом в Неапол

„Дали Сари ще остане? Не знам, трябва да го питате него… Дотук той винаги ме препраща към неговия агент, който пък не ми дава отговор. Времето на изтече! Край на сроковете.”

„Ще се отнесем към този проблем по всеки възможен начин, сега е времето да се тревожа за отговорностите, които имам към клуб като Наполи, който играе в евротурнирите вече 9 сезона поред.”

Бъдещето на Маурицио Сари уж трябваше да се реши преди 5 дни

„Трябва да вървим напред, без „ако” и „но”, без страх.”

Малко след това интервю на Де Лаурентис самият Маурицио Сари говори пред „Раи Спорт”. „Времето било изтекло? Той има право в известна степен, защото трябва да се стартира процес на планиране, но също така той е човекът, който желае да промени моя договор.”

„Фактите са, че не знаем какво ще се случи, защото имаме петима или шестима играчи с освобождаващи клаузи в договорите си. Така че в следващия месец нямаме идея дали те ще останат или ще си тръгнат”, каза Сари.