Президентът на Бреша Масимо Челино настоява, че е готов да приеме отборът му да изпадне, но отказва да завърши сезона на фона на пандемия COVID-19.

"ФИФА искаме да приключим тук, както и CONI (Италианският олимпийски комитет), федерацията създава всички тези проблеми", заяви Челино пред „Радио 24“.

„Тук преживяваме трагедия. Аз живея в Бреша и виждам неща, които никой не би трябвало да вижда. Страх ме е да изляза в градината си, камо ли на разходка. Ето защо се ядосвам за това", каза още босът на италианския клуб.

Бреша, Бергамо и Милано са най-тежко засегнати от пандемията в Италия, тъй като в региона на Ломбардия са регистрирани половината от всички смъртни случаи в страната. Докато Лацио заплашват със съдебни действия, ако сезонът не приключи, Челино е отворен за всичко.

„Ако е необходимо Бреша да изпадне, за да спасим футбола, ще приемам това и ще вляза в Серия Б с ​​високо вдигната глава. Хората се крият зад икономическите проблеми", на мнение е Челино.

Той също така коментира и въпроса със заплатите на играчите по време на пандемията.

„На играчите се плащат да играят мачове, а не да тренират. Ако трябва да спрем, тогава играчите ще се откажат от нещо и можем да започнем отново през следващия сезон. Как можем да мислим да започнем следващия сезон през септември без време за ваканция? Играчите ще се контузят, имат нужда от предсезонна подготовка. Ако не получим приходи, предполагам, че играчите просто ще трябва да си купят едно Ламборгини по-малко. Те са отворени към това, но ние трябва да сме наясно какво всъщност се случва с тях“, каза още Челино.