Последният във временното класиране в Серия А - Бреша излезе с официална позиция, в която се обяви срещу плановете за довършване на настоящия сезон. Шефовете на италианската федерация се надяват първенството да бъде възобновено в края на месец май и да приключи през юли, но от Бреша изобщо не са съгласни с този вариант.

В декларацията се казва, че от клуба не биха искали да играят в знак на почит към многото жертви на пандемията с коронавирус в Бреша и околоността. Както е известно, Бреша е в областта Ломбардия, която е най-засегнатата от вируса част от Италия.

От ръководството на клуба добавят, че няма да успеят да върнат парите за пропуснатите мачове на притежателите на абонаментни карти. Като компенсация от Бреша предлагат сериозна отстъпка на своите привърженици за сезонните пропуски за следващия сезон 2020/2021.

В съобщението се казва още, че почти всички футболисти на Бреша са се съгласили веднага да намалят заплатите си, за да помогнат на клуба в извънредно тежката ситуация.

Преди няколко дни президентът на Бреша Масимо Челино заплаши, че ако първенството бъде подновено, неговият отбор няма да се яви за нито един мач. Торино, Удинезе, Дженоа, Сампдория и СПАЛ също са против доиграването на сезона.