Наставникът на Наполи Маурицио Сари предпочете да не прави излишни драми след равенството на своя тим срещу Торино (2:2), което до голяма степен предреши битката за титлата в полза на Ювентус. Високо цененият италиански специалист подчерта, че торинският хегемон просто е по-добрият състав, а ако „везувиани” не са в състояние да задържат най-добрите си играчи, то ерата им на възход ще приключи много бързо.

Неаполитанска мизерия, Юве на точка от коронацията

В оставащите си два мача Юве има нужда да спечели само една точка, за да си осигури спечелването на 7-о поред скудето. Колкото до мечтата на Наполи, тя минава през немислимото – две загуби за Юве и две разгромни победи, които да наваксат изоставането при головата разлика.

„Не мисля, че някой играч или който и да е друг може да иска нещо повече от нашите фенове”, заяви Сари.

„Макар че сезонът на практика бе приключил (има предвид миналия кръг след загубата 0:3 от Фиорентина, която възстанови аванса на Юве от 4 точки – б.р.), сега пак дойдоха 50 хиляди души на стадиона. Те празнуваха през една седмица, която ни лиши от цялата надежда. Това казва достатъчно какви чудесни хора са те.”

Капитанът на Наполи веднага се застъпи за Сари след издънката

„Като оставим настрана, че не успяхме да зарадваме тези фенове, трябва да бъдем съвсем трезви, когато се анализират фактите. Наполи в отделни отношения просто не е екипиран да се съревновава  с Ювентус.”

„Като вземем под внимание това, Наполи имаше необикновена кампания и на моменти ни липсваше късмет, защото в рамките на 4 минути в един мач изминахме пътя от това да сме пред Юве до там, че да изоставаме на 4 точки. Тези финални минути бяха последните от Интер-Юве (2:3) и началото на Фиорентина-Наполи.”

„С наличните ресурси, като загубихме Аркадиуш Милик и Фаузи Гулам за месеци наред, просто не беше един ударът, с който да се справим. Трябва да сме доволни от постигнатото”, каза още италианският тактик.

„Имам договор, в който има освобождаваща клауза на стойност 8 милиона евро. Разполагаме с 10 дни да оценим ситуацията. Президентът Де Лаурентис ми даде възможност да водя отбора, на който съм симпатизирал от дете. Подобно удоволствие са имали много малко хора.”

„Ако той е доволен и аз съм доволен, тогава страхотно. Ако той не е доволен, тогава и аз няма да бъда, но тук-там се случва Аурелио да прави изявления, а 30 минути по-късно все едно последните не са се случвали. Ако ерата ни е приключила, това зависи от клуба. Ако Наполи не може да задържи 6 или 7 от играчите си, то ерата ни е приключила. Това е група от играчи, в чиято култура е залегнало да се трудят сериозно и са готови да сами да се предизвикват”, допълни Сари.