Ювентус спечели второто голямо дерби на седмия кръг в Серия „А”, след като победи с 3:1 гостуващия Наполи на „Ювентус Стейдиъм”. Новото бижу в селекцията на торинския тим Кристиано Роналдо изигра вездесъщ мач, след като асистира на два пъти и уцели греда.

С успеха си Юве продължава да е вездесъщ властелин в Италия, след като закова седма поредна победа от седем мача и вече е с 21 пункта. Наполи от своя страна регистрира второто си поражение и е втори с 15 точки.

Наполи тръгна силно в срещата, след като поведе в десетата минута чрез Дрийс Мертенс, но Марио Манджукич изравни в 26-ата минута. Отново хърватският нападател бе точен, за да преобърне ситуацията в мача в 49-ата минута, а Леонардо Бонучи оформи крайният резултат в Торино.

Първата голяма опасност дойде в шестата минута, а тя бе пред Пьотр Зиелински, който шутира, но Войчех Шчесни отрази топката.

В десетата минута пък неаполитанците излязоха напред в резултата, след като в десетата минута Мертенс наказа тежка грешка на отбраната на „бианконерите”.

Така се стигна до 26-ата минута, когато Кристиано Роналдо показа феноменалната си техника на левия фланг и вдигна по превъзходен начин топката на Марио Манджукич, който с мощен удар с глава изравни резултата -1:1.

Минути по-късно Роналдо стреля добре от свободен удар, ала Давид Оспина изби топката. Последваха опити от Киелини и Пянич, които също не намериха целта.

Второто полувреме започна пое мечтан начин за „бианконерите”. Роналдо стреля от дистанция, а Оспина се намеси, но изби топката в гредата, за да може Манджукич да докопа топката и да вкара на празна врата. След близо час игра пък Марио Руи си изкара червен картон, след като фаулира опасно Пауло Дибала, а главният съдия не се посвени да го изгони.

Четвърт час по-късно  Наполи бе близо да изравни резултата в Торино, но Аркадиуш Милик остана очи в очи с Шчесни и пропусна да отбележи. Четири по-късно всичко за хората на Карло Анчелоти в Торино свърши. Миралем Пянич достави топката от корнер, а Кристиано продължи хода на топката с глава към задна греда. Там бе Бонучи, който се разтегна, за да вкара за трети път в неаполитанската врата – 3:1.

В идния кръг Наполи приема Сасуоло, докато Ювентус гостува на Удинезе.