Ювентус търси пети пореден успех в Серия А. След първите няколко рунда от началото на сезона изглежда така сякаш няма кой да спре Кристиано Ронадо и компания към осмото скудето и то по-скоро ще бъде формалност за тима, който ще хвърли повечето си енергия в Шампионската лига.

Има ли все пак шанс опитният и пълен с класа тим на Масимилиано Алегри да стъпи накриво, а другите - да се възползват? От 21,30 часа Юве гостува срещу непретенциозния Фрозиноне. Срещата можете да наблюдавате в ефира на MAX Sport 2.

Ето какво ни предлага неделната програма на петия кръг в италианския шампионат:

Лацио – Дженоа

И двата тима вече регистрираха по две победи от началото на сезона. Дженона все още не е изиграл отложения си от първия кръг мач Милан, но това не пречи на „грифоните“ да се намират 7-мо място в таблицата със 7т., а дори и да са над днешния си съперник.

Лацио записа два поредни успеха в последните два кръга, след като започна със загуби от вицешампиона – Наполи, и шампиона – Ювентус, от миналия сезон. 

След успеха над Аполон Лимасол през седмицата (2:1) в Лига Европа треньорът на „лациалите“ Симоне Индзаги ще направи някои промени в състава си. Хоакин Корея трябва да стартира от първата минута, докато Луис Алберто и Сергей Милинкович-Савич се нуждаят от почивката. 

Любопитно е обаче дали наставникът ще рискува и ще остави на пейката двама от най-добрите си играчи в двубой с директен съперник за местата за Европа. Джордан Лукаку имаше проблеми и едва ли може да попадне в състава на домакините.

В тима на Давиде Балардини има две въпросителни. Първата е свързана с халфа Лука Мазители, който по-скоро ще отстъпи мястото си на Дарко Лазович. В предни позиции пък Даниел Беса ще остане на върха на атаката, но Кристиан Кауаме може и да не стартира. Бранителят Лисандро Лопес също няма да може да започне поради контузия. 

В последните четири сблъсъка на „Олимпико“ „римските орли“ печелят в три от случаите.  

Срещата между Лацио и Дженоа е в неделя, 23 септември, от 16 часа, като нея ще можете да гледате по MAX Sport 1.
  
Торино – Наполи 

Наполи не стартира добре в Шампионската лига, след като не успя да победи сръбския шампион Цървена звезда през седмицата и направи 0:0 в Белград. „Адзурите“ бяха по-добрият тим, но не успяха да реализират положенията си. 

Сега съставът на Карло Анчелоти гостува на Торино тръгна колебливо сезона с две равенства, една загуба и един успех. Наполи подгони Ювентус след три победи, но се срути срещу Сампдория и загуби с 0:3 като гост. Все още обаче сме в началото на сезона, така че възможност за поправка на грешки има.

За домакините Яго Фалке едва ли ще може да започне срещата, след като през седмицата имаше мускулен проблем. Симоне Дзадза пък все още чака възможността да запише първи пълни 90 минути след трансфера си от Валенсия през това лято.

При "везувиани" Фаузи Гулам и Алекс Мерет са все по-близо до завръщане, но едва ли ще бъдат рискувани при гостуването в Торино. Категорично аут са Амин Юнес и Влад Кирикеш. 

На вратата на Наполи отново трябва да бъде бившият страж на Арсенал Давид Оспина. Фабиан Руис бе на терена срещу Звезда, но впечатли особено. Очаква се Анчелоти да заложени на опитния си капитан Марек Хамшик, за който се заговори, че вече не попада в плановете на специалиста и през януари може и да напусне тима.

Наполи има добра статистика срещу Торино в Северна Италия. Тимът печели 9 от последните 11 мача срещу „биковете“.  От сезон 2012/2013 пък Торино е допуснал цели 30 гола във вратата си срещу този съперник – най-много спрямо всички други опоненти в лигата.

Срещата между Торино и Наполи е в неделя, 23 септември, от 13,30 часа, като нея ще можете да гледате по MAX Sport 2.

Болоня – Рома

Болоня е един от трите тима в лигата, заедно с Фрозиноне и Киево, които все още нямат победа от началото на сезона. Рома също не се намира в най-добрия си период, след като през миналия уикенд изпусна два гола преднина срещу последния Киево и едва се добра до точка след 2:2 на своя „Олимпико“.

През седмицата момчетата на Еузебио Ди Франческо пък изживяха кошмара да се изправят срещу навлизащия в яростна форма европейски клубен шампион Реал Мадрид в първи мач от груповата фаза на Шампионската лига, губейки с 0:3 на „Бернабеу“. Също така Рома е в серия от четири мача във всички турнири, в които не познава вкуса на победата – единствената така за тима до момента дойде в първия кръг срещу Торино (0:1).

За домакините от „Ренато Дал‘Ара“ бранителят Филип Хеландер е контузен, докато Ерик Пулг..