Бившият треньор на Рома Свен-Йоран Ериксон се присъедини към нарастващите емоции, които предшестват последния мач на Франческо Тоти за римския клуб. Шведският специалист използва сам суперлативи за 40-годишния нападател, който се оттегли в неделя на „Олимпико”.

След 24 години в първия тим на „вълците” мигът, който милиони тифози на Рома по света се надяваха да не видят, все пак дойде. Все още не се знае категорично дали това ще е краят на  кариерата му като футболист.

Франческо Тоти затваря главата "Рома"

„Тоти не е герой, той е бог за феновете на Рома”, коментира Ериксон. „Той е играл цял живот в този клуб.”

"Вечните врагове" на Рома се сбогуваха с Тоти

Ериксон, който в момента е наставник на втородивизонния китайски Шънджън, пристигна на Апенините през 1984 година, когато пое Рома. Той остана в клуба 3 сезона, като през 1986-а донесе Купата на Италия. Още тогава младият Тоти хваща окото на скандинавеца, а след повече от 800 мача и над 300 гола вече има малко какво да се каже за бившия италиански национал.

Луис Енрике: Тоти не е легенда на Рома, а на целия свят

„Помня, когато той беше много млад. Бих отишъл да го гледам как играе и тренира сега. Още тогава можеше да се види, че от него ще излезе футболист, при това добър футболист.”

Тоти отказа да потвърди оттегля ли се наистина

„Дотук той беше страхотен, особено за Рома, но също така и за националния отбор. За Рома той  е единственият! Има техниката, визията, вкарва голове. Неговият рекорд от мачове за клуба много трудно някога ще бъде подобрен”, допълни Ериксон.