Бившият италиански нападател Пиерлуиджи Казираги не смята, че Кристиано Роналдо ще може да вкара 40 гола в сезон за „бианконерите” по време на престоя му в Торино. Бившият стрелец на Монца, Ювентус, Лацио и Челси не смята, че е възможно това да стане, след като защитата в Италия е много по-солидна, отколкото отбранителните действия на отборите в Испания.

Новото попълнение на „старата госпожа” записва поне 40 гола във всеки сезон от 2009-10 досега, като в Реал Мадрид отбеляза 450 попадения в 438 мача.

„Италианският футбол и защитата в него е съвършено различна, за разлика от тази в Ла Лига”, сподели бившият нападател на Юве пред Gazzetta della Sport.

„Той е в Юве, за да побеждава, но не смятам, че ще вкарва, колкото го правеше в Испания”.

Казираги даде своето мнение и за друг нападател, който ще се бори за короната за най-добър реализатор в Серия „А” – Чиро Имобиле.

„Той е един от най-добрите нападатели в Италия и за него е добре, че Сергей Милинкович-Савич също остана в Лацио. Гонсало Игуаин? Това е голям удар за Милан. Той е футболист, който ти гарантира, че ще вкара много попадения на сезон. Аркадиуш Милик също е човек, който може да ти осигури голове и да избухне в правилния момент. Надявам се италианец да спечели наградата при реализаторите, като фаворитите са ми Андреа Белоти и Чиро Имобиле”, завърши Казираги.

Юве приема Лацио във втория кръг на италианското калчо.