Новият нападател на Ювентус Кристиано Роналдо обясни защо е предпочел да премине в италианския шампион. Той отбеляза, че „бианконерите“ са проявили най-настоятелен интерес към него и това е изиграло решаваща роля за избора му.

Както е известно, португалецът остави Реал Мадрид. В клубната каза на европейския клубен шампион влязоха 117 милиона евро.

„Чувствам се много щастлив в Торино. Отборът е добър, приятно изненадан съм. Тренираме здраво в последните дни. Няма лесни дни“, започна Роналдо.

„Да, вярвано е, че италианците тренират здраво. Такава е тяхната душевност. Те са професионалисти и затова тук се чувствам комфортно“, продължи Роналдо.

Запитан защо е предпочел „бианконерите“, португалецът каза: „Има неща в живота, които се случват с причина. Мисля, че това е едно от тях. Не съм очаквал, че това ще се случи, но някои неща стават естествено. Както всички знаят, Ювентус е един от най-добрите състави в света и от тази гледна точка решението ми бе лесно. Очевидно всичко, което направих в Мадрид, беше забележително. Спечелих всичко. Имам много приятели. Предпочетох да премина тук, защото Юве демонстрира най-голям интерес спрямо мен и бе най-настойчив. Получих шанс и съм щастлив. Искам да напиша история в този тим“.

И в Ювентус Роналлдо ще носи знаковия за него номер 7. „Това е любимото ми число. Разговарях с клуба и Куадрадо. Той ми каза: „Няма проблем, отстъпвам ти с удоволствие“. Всичко стана лесно. Бях учуден от благоразположението на отбора и Куадрадо“.

Роналдо вече направи официалния си дебют с екипа на първенеца в Серия А при победата над Киево с 3:2. Португалецът обаче не успя да се разпише и в очакване на откриване на головата си сметка. 


Още новини:

Роналдо: В Ювентус съм, за да спечеля Шампионската лига

CR7 за задната му ножица във вратата на Юве: За съжаление бе във вратата на сегашния ми клуб