Картофи, пържени храни и алкохол. Това са част от лишенията, на които новият нападател на Интер – Ромелу Лукаку ще трябва да се подложи, за да навлезе в необходимата спортна форма за стандартите на Антонио Конте.

При пристигането си в Милано, белгийският стрелец е тежал 104 килограма. Преди време това доведе до критики от страна на бившия капитан на Манчестър Юнайтед – Гари Невил, който тогава бе заявил, че на Лукаку му липсва професионализъм:

„Той си призна, че е с наднормено тегло. Над 100 килограма е. Та той е играч на Манчестър Юнайтед!“

„Ще вкарва голове и ще се справи добре в Интер, но липсата на професионализъм е заразна“, подчерта легендата на „червените дяволи“.

"Sportsmail" разкрива, че таранът вече е взел мерки и следва нова диета под надзора на Антонио Конте, който държи играчите му да спазват диетата „Брезаола“.

Някои от нещата, които са забранени в менюто му са пържени продукти, моцарела, картофи и алкохол. Те са заместени от средиземноморско меню със зеленчуци и богати на протеини бели меса като пуйка и пилешко.

Очевидно режимът вече дава резултат, тъй като той отбеляза първия си гол още в дебюта си за „нерадзурите“ при победата над Лече с 4:0.