Отборът на Интер започна новата кампания в Серия А с убедителна победа с 4:0 срещу новака Лече в първия официален двубой на Антонио Конте начело на „нерадзурите“. Головете за домакините отбелязаха Марсело Брозович, Стефанов Сенси. Ромелу Лукаку, за когото това беше дебютно попадение в официален мач на Интер, както и Антонио Кандрева 2 края на двубоя.

26 снимки

Интер започна срещата във вихрено темпо, като веднага наложи своя ритъм върху мача. Първото попадение не закъсня, като точен в 21-та минута, от около 25 метра, беше Марсело Брозович, след пас Квадво Асамоа.

Натискът пред вратата на Лече се усили и само 3 минути по-късно, след чудесен индивидуален рейт, Стефано Сенси не пласира изключително добре премерен шут в долния десен ъгъл на стража на гостите Габриел.

В началото на второто полувреме интригата беше окончателно убита в двубоя. В 60-та минута нападателят на Интер Лаутаро Мартинес размени пасове с Ромелу Лукаку и стреля отдалеч, ударът му не беше отразен по най-добрия начин от стража Габриел и Лукаку не нямаше проблем да се разпише в своя дебют от няколко метра.

Нещата станаха още по-лоши за Лече в 76-та минута, след като Диего Фариас си изкара червен картон за грубо влизане. Антонио Кандрева, от своя страна, оформи крайния резултат в 84-та минута след топовен изстрел от 30 метра, попаднал точно в скобата на вратата на Лече.