Ювентус победи много мъчно Верона с 1:0, но успехът за „бианконерите“ е повече от ценен, тъй като ги качи в топ 4 в Серия А. Освен всичко, това бе и петата поредна победа на тима на нула в италианския шампионат. Наставникът на торинци – Макс Алегри, пък похвали бразилския бек Алекс Сандро за изкарания червен картон в добавеното време.

“Със сигурност представянето ни не беше добро, но знаем, че срещу толкова агресивни отбори трябва да имаме различен подход. В доста ситуации можехме да действаме по-прецизно, но важното е, че момчетата разбраха по какъв начин да се противопоставят. Липсваха ни важни футболисти, но техните заместници се справиха”, коментира Алегри.

БГНЕС / BGNES
29 снимки

“Подвиквах на Мойс Кийн, защото винаги беше на грешното място. Трябваше да се изтегля по-настрани, за да избяга от пазача си и през второто полувреме това се получи. Той няма техниката на останалите, но може да е много важен за отбора. Ако беше играл по-редовно, щеше да има повече голове. Мойс все още е млад, но се радвам на прогреса му по отношение на нагласата, с която излиза на терена”, обясни треньорът на “бианконерите”.

“Ди Мария и Паредес имаха добри изяви, но е логично дни преди старта на Световното първенство да са по-предпазливи. Няма как това да не е в главите им”, призна Алегри.

“В ситуацията с червения картон на Алекс Сандро трябваше Паредес да направи нарушение малко по-рано. Браво на Алекс, че постъпи правилно, иначе сега можеше да говорим за друг резултат. Имаше подобен епизод и срещу Бенфика, тогава също не извършихме нарушение навреме”, добави Алегри.