Агентът на звездата на Рома Николо Заниоло - Клаудио Вигорели е поискал среща с изпълнителния директор на Рома Гуидо Фиенга в търсене на яснота след коментарите на старши треньора на тима Пауло Фонсека.

Дзаниоло е един от най-ценните играчи на "Олимпико", но бе критикуван от португалския треньор след победа с 2:1 срещу Верона. Оттогава треньорът твърди, че няма проблем между двамата, но "Corriere dello Sport" твърди, че агентът на играча е поискал среща с Фиенга, за да бъде изяснена ситуацията.

Римският вестник пише, че следващата седмица е организирана среща относно ситуацията с национала на Италия, за да се разбере дали има той ще има място в новия проект на "джалоросите". В доклада се твърди, че представителите на младежа, който привлече интерес от чужбина през този сезон, ще поискат от клуба да го защитава по-добре за в бъдеще.

Отборът на Ювентус също е свързан с Дзаниоло, но изглежда не е готов да отговори на финансовите искания на "вълците".

Предстоящата среща между агента и Фиенга ще им даде възможност да се справят с инцидента след мача срещу Верона, а младият талант се очаква да поиска гаранции от клуба напред.

Дзаниоло, който през януари претърпя операция заради скъсани кръстни връзки, се завърна на терена срещу Наполи в началото на месеца, и се очаква да се бори за място в отбора на Италия преди Европейското първенство следващото лято.