Младата звезда на Рома Николо Дзаниоло се надява да играе отново за Рома през този края на този сезон. Той получи тежка контузия в мача срещу Ювентус през януари и сега се възстановява от нея. 20-годишният италианец получи повече време за рехабилитация от операцията вследствие на разкъсания преден кръстен лигамент през януари, тъй като сезонът на Серия А бе спрян заради пандемията от COVID-19, а Евро 2020 беше преместено за следващото лято.

„Няма да отрека, първите два-три дни след контузиятата беше огромен шок и едва успях да говоря. Разбрах веднага, че това е сериозна контузия “, заяви Дзаниоло пред „Sky Sport Italia“.

„Чух пукване още преди да ударя земята и това беше ужасно усещане. Професор Мариани дойде да ме види в стаята два или три пъти на ден след операцията, за да ме утеши. Ако всичко върви добре, това е благодарение на него. Коляното ми реагира добре, поставям си цели всеки ден и се надявам да продължа така. Ако е възможно, ще се радвам да завърша сезона със съотборниците си. Този опит наистина ми помогна да порасна, за да бъда честен. Кара те да осъзнаеш какво е важно и да се съсредоточиш върху детайлите", разказа още той.

Помъдряването е нещо, което Дзаниоло признава, че е искал да направи, тъй като по време на Европейското първенство до 21 години беше изхвърлен от отбора на заедно с Мойс Кийн.

„Закъсняхме няколко пъти за тренировките на отбора. Бях малко изтощен в края на сезона и се отпуснах малко. Това ме научи как трябва да се държа и Ди Биаджо (треньорът на младежкия тим на Италия) съвсем правилно избра да ни остави извън тима. Никога няма да се повтори“, заяви италианецът.

Синът на бившия нападател на Дженоа Игор Заниоло беше хвърлен в дълбокото още в професионалния си дебют. Това стана още преди да запише първия си мач в Серия А. Той дебютира в Шампионската лига, когато „джалоросите“ гостуваха на Реал Мадрид.

„Все още помня онази сутрин с (Еузебио Ди Франческо – б.р - бившият треньор на Рома) ми каза, че съм титуляр. Казах веднага „да“, но също не вярвах. Ден, който никога няма да забравя. Дори не мислех, че ще пътувам до Мадрид, камо ли да бъда в единайсеторката. Той запази всичко в тайна до последната минута. Дължа на Ди Франческо много, но и на Роберто Манчини, който ме повика в старши състава Италия, преди дори да играя професионален мач за клуба си. Мислех, че това е грешка, тъй като не съм направил нищо и не изглеждаше възможно. Бях като дете на панаир", сподели Дзаниоло.