Добрите изяви на Торино в последните седмици се отплащат по най-добрия възможен начин. "Биковете" победиха прекия си конкурент за място в евротурнирите Аталанта и след петия си пореден мач без загуба, вече са с всички сили в надпреварата за Топ 6. 

Момчетата на Валтер Мадзари надделяха с 2:0 над коравите "бергамаски" и откриха пътя пред себе си. Армандо Идзо и Яго Фалке с по едно попадение в двете полувремена донесоха така ценните три точки на Торо в битката за слава. 

Мачът започна равностойно, като в първите 20 минути двата тима предимно опипваха почвата. Първите шансове се откриха пред гостите след средата на първото полувреме. В 23-та минута Джанлука Манчини излезе сам срещу вратаря Салваторе Сиригу, но не успя да го преодолее. 

В следващата атака отново "нерадзурите" можеха да поведат, но мощен удар с глава на Тимоти Кастан след перфектно центриране не успя да намери очертанията на вратата. И така статуквото се запази, преди домакините да тръгнат по-смело напред. 

Те пропиляха най-чистия си шанс до момента в 36-та минута, когато Суалихо Мейте се озова на изгодна стрекова позиция около границата на наказателното поле, но ударът му с малко не успя да намери очертанията на вратата. 

Но гол преди почивката падна. Това се случи е 42-та минута, когато след едно центриране в наказателното поле се стигна до страхотно разбъркване и след поредица карамболи и удари към вратата, топката стигна до непокрития Армандо Идзо и той от сравнително близка дистанция прониза мрежата за 1:0. При този резултат дойде и почивката. 

Веднага след подновяването на играта всичко приключи като интрига. В първата си атака след центъра Суалихо Мейте напредна по фланга и центрира в наказателното поле, където Яго Фалке си извоюва позиция около точката на дузпата и с прецизен удар намери мрежата зад вратаря на Аталанта за 2:0. 

След това "биковете" дори можеха да направят успеха си и по-убедителен. Яго Фалке се озова на стрелкова позиция от близка дистанция срещу Етрит Бериша, но не успя да го преодолее, Това се случи в 65-та минута. 

До края на мача Торо държеше инициативата и не позволи пред Сиригу да се случват опасности, които да застрашат преднината, а и победата на тима. И така в крайна сметка Мадзари и компания се поздравиха с победата. 

След нея двата тима са с по 38 точки и спорят сериозно за шестата позиция. Все още е твърде рано да се правят заключения, но засега Торино взима психологически превес над съперника в тази неравна битка, в която са замесени още поне четири отбора.