Отборът на Ливърпул загуби от Рома с 1:2 в контролна среща, част от подготовката на двата тима за новия сезон, съответно в Англия и Италия. Това трета поредна победа за „вълците” от началото на предсезонната им подготовка и първата от турнето им в Северна Америка.

Тимът на Рома повече с гол на Един Джеко в 29-ата минута. „Мърсисайдци” изравниха в добавеното време на първото полувреме с попадение на Шей Оджо, а победният гол за италианците бе дело на Мохамед Салах в 62-ата минута.

Именно италианският състав бе по-активен на старта. Още в първите минути Рома можеше да открие след удар на Стефан Ел Шаарауи. Малко по-късно и Джеко пропиля възможност да открие резултата.

За Ливърпул близо до гол през първото полувреме бе Даниел Стъридж.

Рома поведе с 1:0 в 29-ата минута след хубав удар на Един Джеко, а Ливърпул изравни в 45-ата с попадение на Оджо, който получи от Деян Ловрен.

Италианският състав успя да победи с попадение на Мохамед Салах в 62-ата минута, когато 24-годишният египтянин направи добавка след удар на Джеко за крайното 2:1.

В следващата си контрола играчите на Лучано Спалети ще срещнат тима на Монреал Импакт (Канада), докато Ливърпул ще се изправи срещу шампиона на Испания Барселона.