Футболистът на Ливърпул Алан ще играе под наем в Херта Берлин през предстоящия сезон.

19-годишният бразилец е един от любимците на Юрген Клоп, но все още не може да получи работна виза на Острова, заради което мърсисайдци са принудени да го дадат под наем.

За последни Алан игра в Белгия за Сейнт Труиден, но Клоп е използвал контактите си с шефа на херта Михаел Преец, за да му предложи талантливия кариока.

Алан бе взет на проби, а показаното за 45 минути в контролата с Айнтрахт Брауншвай (2:1) явно е убедила треньора Пал Дардай в качествата му.

"Казах на мениджъра, че с удоволствие бих видял Алан в нашия отбор, че с удоволствие бих работил с него", сподели Дардай.

Преец пък ще изпълни това желание като вече е уточнено бразилецът да премине в Херта под наем за една година без опция за закупуването му. Берлинчани дори няма да плащат за наема.

А за качествата на Алан наскоро говори и самият Клоп, който също е впечатлен от футболиста: "Видях го на тренировка и си помислих: 'Господи! Какво може да направим, за да го задържим и да го интегрираме в отбора?' Той е изключителен талант, има чудесна настройка и всеки го обича."