Феновете на Рома може да преживеят най-тежкото си лято след точно 12 месеца. Точно тогава те се очертава да загубят двата най-големи символа на отбора в съвременната му история - Франческо Тоти и Даниеле де Роси. И докато за първия това е повече от очаквано, защото кариерата му свършва, то за втория идва като леден душ за привържениците. 

Де Роси има договор за още 12 месеца с "вълците". И досега не просто няма започнати преговори за удължаването му, но дори не изглежда да има индикации за това. А догодина Де Роси ще е вече на 34 години и ще се оглежда за един последен добър контракт в кариерата си. 

"Не мисля за договора си така или иначе. Това са неща, които няма да коментирам пред медиите, а със семейството си. Не изключвам този сезон да е последният ми с родния ми клуб, затова защо да не го направя най-запомнящият се изобщо? Сега не искам да мисля за това, а само за предстоящите мачове", сподели Де Роси. 

Цялата кариера на халфа премина в Рома - от самото ѝ начало досега. За това време той се превърна във втория най-голям любимец от състава за феновете след Франческо Тоти. Затова евентуалната загуба и за двамата би било голям удар и за феновете като цяло.