Голямото дерби на Рим завърши отново на сметката на Рома. "Вълците" записаха трети пореден успех срещу големия си съперник Лацио, а това се случи в може би последната битка за Вечния град на капитана на тима Франческо Тоти, който е известен и като Принца на Рим.

39-годишният ветеран остана неизползвана резерва и така и не се появи на терена, но това едва ли ще помрачи радостта му от успеха с 4:1 в символичното гостуване. Стефан ел Шаарауи, Един Джеко, Алесандро Флоренци и Диего Пероти се разписаха за победителите, докато Марко Пароло беше авторът на почетния гол за "орлите".

Този мач започна двуостро, но ранната радост беше за "джалоросите", които поведоха след само четвърт час игра. Тогава Лука Дин центрира около точката на дузпата, където Ел Шаарауи беше оставен непокрит и с глава прати топката неспасяемо във вратата - 1:0.

До почивката лациалите така и не можаха да намерят правилния път към вратата на противника си и ударите им летяха далеч встрани от нея. В 40-та минута пък Рома можеше да поведе с 2:0, но ударът на Миралем Пянич срещна дясната греда.

Така почивката дойде при гол аванс за "вълците". А интересните ситуации след нея не спираха. В 53-та минута Мохамед Салах пропиля страхотен шанс, а в 61-та авторът на единственото попадение до момента Стефан ел Шаарауи излезе, за да даде място на Един Джеко. А тази смяна се оказа с моментален ефект.

Само две минути след като се появи на терена, босненецът се записа сред голмайсторите. Диего Пероти стреля страхотно от дистанция, но топката удари гредата. Тя обаче се върна на крака на Джеко и той на празна врата не сбърка - 2:0.

Лацио се втурна напред и можеше да намали в 69-та минута, но тогава Уесли Хьод тресна напречната греда. Но намаляването на резултата стана факт четвърт час преди края, когато Мирослав Клозе с глава отклони към Марко Пароло към празната врата и той буквално от голлинията отбеляза за 1:2.

Но това беше всичко хубаво за "орлите" в този мач. Те тръгнаха да търсят частичния обрат и бяха наказани с още два гола в мрежата си в самия край на мача. Първо в 83-та минута Флоренци със страхотен изстрел от границата на наказателното поле уби интригата - 3:1, след като топката беше отбита към него при един корнер.

В края остана време и за оформяне на разгрома. В 88-та минута Диего Пероти затвърди страхотната си игра с не по-малко красив гол. Той се подигра със защитата на Лацио и сам завърши пробива си за крайното 4:1, с което хвърли в екстаз червената част на Рим. В края, за да е пълна мизерията за "орлите", Хьод беше изгонен, но това беше всичко.

След този успех Рома събра 63 точки на третата позиция и притиска втория Наполи, който е само с четири повече. Лацио остава в подножието на Европа на осмата позиция и е с 42 точки, доигравайки сезона.