Футболист номер 1 в света Кристиано Роналдо успя да се наслади на нов трофей и да го прибави към пребогатата си колекция, след като неговият Реал Мадрид спечели домашния трофей „Сантяго Бернабеу“ с 2:1 срещу италианския Фиорентина.

Роналдо, който изтърпява санкция за 5 мача в първенството, от която остават още три, започна като титуляр, вкара страхотен гол и остана до края на мача в Мадрид. Редом с него като титуляри за „белите“ не започнаха много от асовете на Зинедин Зидан. Серхио Рамос, Марко Асенсио и Лукас Васкес бяха сред по-обичайните избраници на Зизу за титялранат единайсеторка, останалите бяха предимно младоци.

Мачът бе посвете на 60-годишнината от знаменития финал за КЕШ между двата отбора, спечелен от Реал с 2:0 през 1957 година.

Фиорентина обаче започна мача ударно и поведе още в 3-ата минута.Верету получи топката, контролира я добре и я изпрати много точно до гредата на вратата, пазена от Кико Касия за 0:1.

Три минути по-късно еврошампионът изравни. Асенсио подаде на Кристиано, а той изведе юношата на Реал Майорал, който не сбърка – 1:1.

Фиорентина обаче бе опасен. В 18-ата минута ножичен удар на Астори намери гредата на домакинската врата.

В 33-ата минута дойде моментът на Роналдо. Той напредна отляво,излъга защитник и шутира силно, а ударът му се превърна в красив гол за 2:1.

След почивката за Фиорентина се появи нова единайсеторка. В Реал смените се правеха по-постепенно, но все пак в 71-ата минута се появиха някои от асовете, като Каземиро, Бейл и Кроос.

Последва двойно положение за Реал в 81-ата минута. Първо вратарят Драговски отрази, а после Роналдо намери гредата.

В първата добавена минута на терена се появи българският защитник Петко Христов /екс-Славия/ – едно от новите попълнения на Фиорентина, колкото да се докосне до Роналдо и компания. А Реал спечели с 2:1 и вдигна трофея „Бернабеу“.