Ръководството на Фиорентина публикува позиция, в която остро осъди директора в Милан Масимилиано Мирабели, който си позволи да обиди флорентинци при представянето на новото попълнение Никола Калинич.

Милан обяви официално трансфера на Калинич

Хърватският голаджия пристигна именно от „Артемио Франки”, след като почти цяло лято „росонерите” го преследваха. В крайна сметка 29-годишния играч акостира на „Сан Сиро”, но един епизод от презентирането му засегна доста шефовете на Фиорентина.

На страницата си във „Фейсбук” Милан предаваше на живо парафирането на договора, а в даден момент Мирабели възкликна: „Стига повече шеги, сега вкарвай топката, където трябва, иначе ще те върнем обратно там.”

Тази реплика хич не се понрави на „виолетовите”, които публично разкритикуваха колегите си от Милан. „Изразите, употребени от директора на „росонерите”, който обсъждаше възможността да върне хърватския нападател на Фиорентина, включваха думичката „там”, която бе използвана по унизителен начин и изглеждаше напълно не на място, да не говорим, че със сигурност можеше да се избегне”, написаха от Фиорентина.

Фиорентина връзва бъдещия си идол с нов договор

„Искаме да напомним на спортния директор Мирабели, че Фиорентина е важен клуб, в който са играли шампиони, записали имената си във футболната история. Този клуб представлява Флоренция, един от най-красивите и известни градове в света. В тази връзка клубът заслужава и очаква, както днес, така и за в бъдеще огромно уважение”, добавиха шефовете на „виолетовите”.

Самият Мирабели отвърна чрез официалната клубна страница на Милан, за да поднесе извинението си. „Винаги съм изпитвал страхотно уважение и адмирации към Фиорентина, собствениците на клуба, мениджърите и феновете. Ако някой е съзрял в думите ми липса на уважение, тогава се  извинявам. Смятам, че бе видно от моя тон, изказ и език на тялото, че това трябваше да е доброжелателна шега. Определено не исках да унизя когото и да било”, каза Мирабели.