Милан се издъни в четвърти пореден мач в Серия А. "Росонерите", които стартираха сезона с шампионски амбиции, не успяха да победят средняка Дженоа и мачът на "Сан Сиро" завърши при нулево равенство. 

За гостите от Генуа като титуляр започна българският национал Андрей Гълъбинов, който беше сменен в 52-та минута от бившия играч на "червено-черните" Джанлука Лападула.

Леонардо Бонучи беше изгонен след само 25 минути игра и в крайна сметка голове не паднаха, а това означава, че е твърде вероятно треньорът на домакините Винченцо Монтела да бъде уволнен в близките часове. 

Той имаше ултиматум да изведе тима до задължителна победа, като това беше последният му шанс. Но след като не успя в тази задача, нищо чудно да се предприемат спешни мерки и да бъде уволнен, защото предстоят тежки мачове следващата седмица. През уикенда е дербито с Ювентус. 

Мачът започна с натиск на Милан, като още в 6-та минута Фабио Борини можеше да открие, но ударът му от близка дистанция беше отразен от вратаря Матиа Перин. Последваха още няколко шанса за домакините, но гол така и не падна. 

За да се стигне до 25-та минута, когато "росонерите" останаха с човек по-малко. Тогава при едно центриране от пряк свободен удар в наказателното поле на Дженоа Леонардо Бонучи заби лакът в лицето на противников защитник и беше изгонен с директен червен картон. 

Това промени ситуацията на терена и Дженоа тръгна по-смело напред. И точно преди почивката "грифоните" имаха най-хубавото си положение. Тогава Лука Ригони стреля с глава от близка дистанция след невероятно центриране, но Джанлуиджи Донарума изби с перфектна изява. 

В 52-та минута Гълъбинов беше сменен от Джанлука Лападула, а малко след това Дженоа имаше нов шанс да поведе. В 56-та минута Андреа Бертолачи стреля от границата на наказателното поле и топката мина на сантиметри встрани от вратата. 

До края на мача двата тима се вкопчиха в битка и нямаше чак толкова интересни ситуации. Четвърт час преди края Сусо изпусна една от редките възможности за Милан и прати топката встрани от вратата, с което интересните ситуации в този мач се изчерпаха. 

Така след този развой "росонерите" събраха само 13 точки и са вече в долната половина на таблицата - 11-и. Дженоа пък е с 6 точки на 16-та позиция, но е с равен актив с последния под чертата Верона.