Наставникът на Милан Винченцо Монтела заяви, че доволен от представянето на своите футболист в чисто игрови план. Според него цялото напрежение около „росонерите” в момента е породено от факта, че тимът не успява да извлече необходимите резултатите въпреки добрата си игра.

Утре грандът от Милано играе срещу Дженоа в Серия А, където ще трябва да прекъсва серия от 4 поредни загуби. Заради тях „росонерите” заемат незавидното 10-о място, което със сигурност е проблем предвид крупните суми, пръснати за лятна селекция.

Монтела получи още 2 дни живот в Милан

„Искам да виждам момчетата да играят с кураж и освободени от напрежението. Това са ключовите детайли, за да се сдобием с искрата, която ни липсва”, заяви Монтела, чийто пост от известно време насам никак не е сигурен.

„Вярно е, че малко изоставаме по отношение на точките, ала в същото време поставяме рекорди в статистики като точните удари. Трябва да печелим с решимост и единност, от това имаме нужда.”

„Дженоа  е много тежък съперник. Те принуждават съперника да играе зле и пресират по целия терен изкъсо. Това е отбор, който може да победи всеки или да загуби от всеки, така че трябва да бъдем остри и смели.”

Размине ли се с ШЛ, Милан разпродава звездите

„Аз съм мотивиран и виждам ясно нещата. Ще цитирам Чърчил, който казва, че успехът е способността да извървиш пътя от един провал до друг без да губиш ентусиазъм. В момента съм толкова щастлив да бъда треньор на Милан, колкото бях и в първия си ден тук. Целият ми живот е базиран върху рисковете. Напуснах дома много млад, докато мечтаех да стана футболист, започнах като треньор много млад в Рома, а после поех Фиорентина след много години в пустошта. Рисковете не ме плашат, това е областта, в която давам най-доброто.”

„Разбира се, и аз правя някои грешки, но това е логично в моята професия. Опитваме да открием паролата, която ще ни позволи да направим следващата стъпка. Винаги ще има трудности, когато има радикални промени. На нас ни липсват резултатите, а не играта. Единственият проблем в нашия клуб е липсата на победи. Ако бяхме били Интер, щяха да ме считат за един вид гений”, допълни Монтела.