Милан е първият финалист в турнира за Купата на Италия. "Росонерите" стигнаха до успеха в мача реванш с аматьорите от Алесандрия с 5:0 и с общ резултат от 6:0 вече са в директния спор за титлата. 

Алесио Романьоли и Жереми Менес се отличиха с по две попадения, а Марио Балотели добави още едно. Така "росонерите" се добраха до първия си финал от 2003 г., докато аматьорите от Алесандрия не можаха да повторят постижението си от 1936 г., когато също бяха в директен спор за трофея. 

Интригата на практика беше приключила още след първия мач, но окончателният ѝ край беше в 20-та минута, когато Жереми Менес откри. Тогава той се разписа след центриране на Кейсуке Хонда. 

Само четири минути след това авансът на "червено-черните" набъбна на два гола, след като Алесио Романьоли вкара първия си гол в мача след центриране на Юрай Куцка и направи 2:0. 

Играчите на Милан се забавляваха на терена и оформиха класиката в 39-та минута, когато Андреа Поли намери перфектно Менес и направи резултата 3:0. След това темпото на мача спадна драстично. 

Едва в края Романьоли вкара за 4:0 в 81-та минута, а в последната минута на редовното време и Марио Балотели се разписа, за да оформи крайното 5:0 и да класира тима си за директния спор за титлата. Другият полуфинал противопоставя Ювентус и Интер.